Ultralux Powered by Urmet

 

POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Societatea SC URMET DISTRIBUTION SRL cunoaște importanța datelor dvs. și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată și practică informațiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în calitate de persoane vizate (utilizatori ai website-ului www.ultraluxromania.ro, clienți, potențiali clienți, consumatori, potențiali consumatori) în cadrul prezentei Politici de prelucrare a datelor cu caracter personal, aplicabile pentru scopurile listate mai jos, precum și a faptului că vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 („Regulamentul general privind protecția datelor” sau „GDPR”), și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, prin prezentul document vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs. cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil sau tabletă.

 

Prin bifarea faptului că sunteți de acord cu Condițiile Generale și Politica de prelucrare a datelor cu caracter pesonal sau, după caz, prin continuarea utilizării site-ului și serviciilor noastre ulterior parcurgerii acestei Politici, sunteți de acord cu această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal.

 

          De asemenea, ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale, motiv pentru care vă rugăm să verificați periodic conținutul acestui document pe website-ul nostru.

 

CINE SUNTEM ȘI CUM NE PUTEȚI CONTACTA

www.ultraluxromania.ro este denumirea comercială al societății SC URMET DISTRIBUTION SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Bucuresti, str. Drumul intre Tarlale, nr. 160-174, Corp C, Depozitul nr.10B, Sectorul 3, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/7087/16.06.2014, cod unic de înregistrare fiscală RO33281433, denumită în continuare  „www.ultraluxromania.ro” sau „noi”. În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs. cu caracter personal.

Daca aveți întrebări legate de Politica de Confidențialitate sau doriți să fiți informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de către www.ultraluxromania.ro și care vă privesc direct, vă rugăm să ne contactați pe e-mail la adresa gdpr@urmetdistribution.ro, sau prin poștă/curier la adresa Bucuresti, str. Drumul intre Tarlale, nr. 160-174, Corp C, Depozitul nr.10B, Sectorul 3

 

CATEGORIILE DE DATE CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE PRELUCRĂM

www.ultraluxromania.ro colectează datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Astfel, vă informăm că avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal pentru activități ca: realizarea comenzilor online, înregistrarea ca utilizator pe site, realizarea unei plăți online, abonarea la newsletter-ul nostru, trimiterea unui formular de retur / feedback / contact, înregistrarea unui comentariu pe site, semnarea unui contract sau executarea acestuia, realizarea de statistici.

Datele pe care le colectăm în acest sens pot fi: nume și prenume, adrese de facturare și/sau de livrare, adresă e-mail, număr de telefon, cont bancar pentru efectuarea de plăți aferente retururilor, comenzilor anulate sau orice altă situație prin care se rambursează sume datorate, detalii privind comanda (tip produs, preț, modalitate de plată), adresa IP.

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs. în timpul vizitării site-ului nostru web, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru web putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 18 ani.

 

SCOPURILE PENTRU CARE COLECTĂM ȘI PRELUCRĂM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

1. Pentru derularea activității comerciale a www.ultraluxromania.ro în sensul prestării serviciilor noastre în beneficiul dvs. Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

a) Crearea și administrarea contului în cadrul wesite-ului nostru;

b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;

c) Soluționarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;

d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;

e) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs. cu privire la comenzile dvs. sau la bunurile și serviciile noastre.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între SC URMET DISTRIBUTION SRL și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

 

2. Pentru îmbunătățirea serviciilor pe care le prestăm. Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. în calitate de Cumpărăror. Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca

drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

 

3. Pentru marketing

Pentru a vă ține la curent cu cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produse adăugate în secțiunea „Cont/Coșul meu” sau secțiunea „Cont/Favorite” sau ați arătat interes să le achiziționați, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.

Ne întemeiem comunicările de marketing doar pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

– Modificarea setărilor din contul de client în secțiunea „Abonările mele”;

– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin

– Contactarea SC URMET DISTRIBUTION SRL folosind detaliile de contact descrise mai sus.

De asemenea, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

 

  1. 4.   Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:

– Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor față de atacuri cibernetice;

– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;

– Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, asigurându-ne totodată că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

 

DURATA PRELUCRĂRII DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal colectate în scopurile amintite mai sus vor fi păstrate conform principiilor de proporționalitate și necesitate, și în orice caz până la atingerea scopurilor în care au fost prelucrate. Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont pe website-ul nostru. Ulterior, respectiv fie la data încetării relației de colaborare, fie până la expirarea obligației legale de arhivare pe care o avem în temeiul legislației aplicabile în materie fiscală, contabilă, datele vor fi șterse. Astfel, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun, puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări.

 

CUI DEZVĂLUIM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

În vederea realizării unuia sau mai multor scopuri din cele menționate mai sus, putem dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal următoarelor categorii de

destinatari:

– partenerilor noștri contractuali (cum este cazul companiilor cu care SC URMET DISTRIBUTION SRL se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare);

– furnizorilor de servicii (de marketing, servicii de plată / bancare sau alte servicii), inclusiv entități care ne acordă asistență în prelucrarea de date cu caracter personal în calitate de împuterniciți, asiguratori, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate, altor companii din același grup cu societatea SC URMET DISTRIBUTION SRL, precum și dvs. ca persoană vizată în contextul exercitării dreptului dvs. de acces la aceste date. În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizează în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor și confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

 

ÎN CE ȚĂRI TRANSFERĂM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Datele dvs. cu caracter personal vor fi stocate și prelucrate în Uniunea Europeană și păstrate în serverele din Uniunea Europeană. Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

 

CUM PROTEJĂM SECURITATEA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei. Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație și le stocăm pe servere securizate. Toate datele cu caracter personal prelucrate de SC URMET DISTRIBUTION SRL sunt stocate prin serviciile securizate de cloud oferite de terțe părți și anume:

- AMAZON WEB SERVICES (AWS), într-o bază de date gazduită în două centre de date separate în Europa (mai multe detalii puteți obține accesând: https://aws.amazon.com/security/);

- NET Design S.R.L., persoană juridică română (mai multe detalii puteți obține accesând: https://www.mxhost.ro/).

Informaţiile privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

DREPTURILE DVS. ÎN CALITATATE DE PERSOANE VIZATE ASUPRA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Prin prezenta Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal vă informăm despre faptul că vă sunt garantate anumite drepturi prevăzute de lege, respectiv:

 

1. Dreptul de a fi informați cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, conform legii. Aveți dreptul de a primi informații clare, transparente, ușor de înțeles și ușor accesibile cu privire la modul în care prelucrăm datele dvs., inclusiv detalii privind drepturile pe care le aveți, în calitate de persoană vizată. Aceste informații despre datele, scopul și modul în care noi prelucrăm datele dvs. cu caracter personal sunt incluse și în această Politică.

 

          2. Dreptul de acces la datele dvs. cu caracter personal, în temeiul căruia puteți să ne solicitați să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal, să vă punem la dispoziție o copie a acestor date, să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.

          Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

 

          3. Dreptul la rectificarea datelor dvs. cu caracter personal, în baza căruia ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs. cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

 

          4. Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat). Aveți dreptul de a ne solicita ștergerea datelor dvs. în oricare dintre următoarele situații:

          a) datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior;

          b) vă retrageți consimțământul pe baza căruia am prelucrat datele dvs. și nu există un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare;

          c) vă opuneți prelucrării datelor atunci când prelucrăm datele în scop de marketing direct (inclusiv, profilarea în scop de marketing direct);

          d) vă opuneți prelucrării datelor în baza interesului nostru legitim și nu putem să demonstrăm că avem motive legitime care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților dvs.;

          e) datele personale au fost prelucrate contrar legii;

          Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:

          a) pentru respectarea unei obligații legale; sau

          b) pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

 

          5. Dreptul de a restricționa prelucrarea datelor dvs. personale. Aveți dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor în una din următoarele situații:

          - acuratețea datelor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora;

          - prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse;

          - datele prelucrate nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs. aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță;

          - v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

          Cu toate acestea, putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:

- avem consimțământul dvs.;

- pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță;

- pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale altei persoane fizice sau juridice.

 

          6. Dreptul de a vă opune prelucrării datelor personale care vă privesc. Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă

aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes. De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

 

          7. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat. Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă produce efecte juridice cu privire la dvs., sau vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

          Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

          - ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;

          - este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.;

      - se bazează pe consimțământul dvs. explicit.

 

          8. Dreptul la portabilitatea datelor cu caracter personal. Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat,  utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă: prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs. și prelucrarea se face prin mijloace automate.

 

          9. Dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în cazul în care considerați că prelucrarea datelor cu caracter personal încalcă prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal, precum și dreptul de a vă adresa justiției, în cazul în care s-au constatat încălcări ale legislației în materie.

          Fără a vă afecta dreptul dvs. de a contacta în orice moment autoritatea de  supraveghere sau de a vă adresa justiției, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

 

          Vă puteți exercita aceste drepturi în orice moment, prin transmiterea unei solicitări scrise din partea dvs. prin oricare dintre următoarele modalități:

          – prin e-mail la adresa: gdpr@urmetdistribution.ro, sau

          – prin poștă sau curier la adresa: Bucuresti, str. Drumul intre Tarlale, nr. 160-174, Corp C, Depozitul nr.10B, Sectorul 3