Ultralux Powered by Urmet

Utile

• Întodeaună deconectați tensiunea înăinte de înlocuirea unei lămpi de economisire a energiei
• La instalare evitați să țineți tuburile lâmpii de economisire a energiei
• Nu se recomandă folosirea de dispozitive de reducere lină a intensității luminii și timeri electronici dacă pe ambalaj nu este menționat că modelul poate fi folosit în acest regim
• Lampa poate funcționa de la -10 ̊Сla +50 ̊С
• Nu este recomandabilă folosirea lămpilor de economisire a energiei în mediu umed –conduce la stricăciuni și există pericolul scurtcircuitării. Când sunt folosite în aer liber, trebuie montate obligatoriu în corpuri protejate contra umezelii.
• Pentru cea mai bună și eficace funcționare trebuie folosită tensiunea, menționată la baza soclului lămpii de economisire a energiei.
• La curățire, deconectați tensiunea și folosiți un prosop moale și uscat


UNDE TREBUIE ARUNCATELĂMPILE DE ECONOMISIRE A ENERGIEI ARSE?
Este important să se știe că lămpile de economisire a energiei de seria Ultralux® nu trebuie aruncate împreună cu gunoiul menager.
Spre deosebire de lămpile obișnuite ce nu pot fi reciclate, cele compacte luminiscente se pot prelucra. Pentru a folosi lămpile uzate într-un mod ecologic și a le recicla transformându-le într-o materie primă, trebuie să le depunem separat. În acest scop lămpile trebuie predate la punctele speciale de colectare a echipamentelor electronice vechi.

CUM SĂ PROCEDĂM CÂND O LAMPA DE ECONOMISIRE A ENERGIEI SE SPARGE?
Adunați cu mătura părțile rupte (nu este recomandabil cu aspiratorul) și le aruncați într-un container de gunoi. Aerisiți încaperea respectivă timp de 15 minute.Este posibil ca o cantitate infimă de mercur sub forma unei substanțe să se avaporeze fără a dăuna oamenii aflați în apropiere.

Toate lămpile din seria Ultralux®sunt testate și nu arată prezența unor efecte dăunătoare pentru organismul uman..

Produsele Ultralux® corespund exigențelor directivei europene RoHS 2002/95/EC pentru absența unor substanțe nocive în aparatele electrotehnice și electronice